Kyllinglår med tomatsaus med hvite bønner og pasta
3.9 (188)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Pasta farfalle
200 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
2 ss
Kyllinglår
520 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Minipurreløk
1 stk
Hvite bønner
½-1 boks
Gulrøtter
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen blir fortere ferdig om du deler lårene i leddet og snitter litt i skinnet før steking.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Ha kyllinglårene i en ildfast form med olje. Krydre dem med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek kyllinglårene til de er gylne og gjennomstekte. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Skyll purren godt og del den i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Skrell gulrøttene og del dem i tynne skiver. Skyll de hvite bønnene i et dørslag og la dem renne av seg.
Varm opp en kjele, ha i olje og hvitløk, og la det frese i et par minutter. Tilsett purre, hvite bønner og gulrot. La det frese i 5–6 minutter.
Hell på hakkede tomater og kok opp. Sett ned varmen og la tomatsausen småsimre frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Server kyllinglår med pasta og tomatsaus.
God middag!