Gresk stifado med fårefilet og potetmos
Roede
Glutenfri

Gresk stifado med fårefilet og potetmos

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Hjemmelaget og varmende gresk stifado med mør fårefilet og rask potetmos. Denne retten passer godt å servere en mørk og kald vinterkveld.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Sjampinjong
100 g
Ytrefilet av får
300 g
Middelhavskrydder
½ pakke
(Sennep)
Moste tomater
350 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1–2 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
549 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du laurbærblad, nellik eller tomatpuré på lur, kan du gjerne tilsette litt av det i gryten. Stifado er en kjøttgryte fra Hellas. Den inneholder storfekjøtt som har godgjort seg lenge sammen med tomater, ofte rødvin og mange deilige krydder.

 Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell hvitløken, løken og gulrøttene. Finhakk hvitløken, og kutt løken og gulrøttene i 2x2 cm store terninger. Rens soppen fri for jord, og del dem i to. Skjær kjøttet i terninger. 
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med middelhavskrydderet og litt salt. Ha i de moste tomatene, buljongen, 2 dl vann og ¼ ts kanel. Kok opp, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 1–2 ss eddik, salt, pepper, og 1 ts sukker (se tips).
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ha kjøttet over i stifadosausen. La kjøttet trekke i sausen i 3–4 minutter før servering. 
Hell potetmosen over i en serveringsskål. 
 Gryte: 400 g Potetmos: 150 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!