Roede
Glutenfri
Spicy vegetarcurry med ovnsbakt søtpotet, ristet kjerneblanding og yoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
En mettende og god vegetarcurry full av spennende smaker som ingefær, garam masala og kardemomme. Topp retten med en frisk yoghurt og lime for en smaksbombe.
En mettende og god vegetarcurry full av spennende smaker som ingefær, garam masala og kardemomme. Topp retten med en frisk yoghurt og lime for en smaksbombe.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Søtpoteter
2 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Olje
1 ss
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Squash
1 stk
Kikerter
1 pakke
Butter chicken-paste
½–1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
1 dl
Olje
1 ss
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 909 kcal
- Fett:
- 48 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en supergod og sunn vegetarcurry. Vi har byttet ut kjøtt med kikerter, som er en god kilde til proteiner. Det er anbefalt å spise proteiner i form av for eksempel bønner, linser og erter. Kok gjerne ris til retten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpotetene i båter eller skiver. Fordel søtpotetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Strø kjerneblandingen over søtpotetene de siste 5 minuttene av steketiden.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene, og kutt gulrøttene og squashen i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene, squashen og kikertene sammen med ønsket mengde av butter chicken-pasten i 2–3 minutter. Bland inn de hakkede tomatene og kokosmelken. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann, og tilsett det i gryten. Gi det hele et oppkok, og la vegetarcurryen småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis i koketiden. Smak til med salt og sukker hvis du vil.
Skyll, rist og finhakk korianderen. Del limen i båter. Server korianderen, limebåtene og yoghurten til retten.
Søtpotet med kjerner: 100 g Vegetarcurry: 350 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!