Kremet kyllinggryte med sopp og ris

Kremet kyllinggryte med sopp og ris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kyllingfilet uten skinn
250 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Sjalottløk
½ stk
Små sjampinjonger
1 pakke
Vann
½–1 dl
Stroganoffbase
1 pakke
(Melk, Laktose)
Spinat
½ pakke
Basmatiris
1 pakke
Litt salt
Vann
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I en slik gryte er det alltid godt å smake til med finhakket kapers, brunost eller til og med et par spiseskjeer med kaffe!

Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell og del gulrot, paprika og løk i terninger. Del soppen i to.
Del kyllingfileten på tvers, ha på salt og pepper og stek den i en oljet vidbunnet kjele i 4–5 minutter på hver side. Ha kyllingen over på en tallerken.
Stek sjampinjongen i den samme kjelen i 4–5 minutter. Tilsett løk og stek til den er blank. Ha i paprika og gulrotterninger, og stek i 3–4 minutter, til det også har fått litt farge. Tilsett vann og stroganoffbase. Kok forsiktig opp mens du rører jevnlig. La gryta koke til grønnsakene er møre. Del kyllingen i strimler og ha strimlene i gryta.
Rett før servering, bland inn spinat, rør alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
Server kyllinggryte med ris.
God middag!