Røkt svinekam med søtpotetpuré, stekt rosenkål og soyasmør

Røkt svinekam med søtpotetpuré, stekt rosenkål og soyasmør

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Røkt og salt svinekam passer perfekt sammen med luftig søtpotetpuré, og servert med nøtteaktig rosenkål og soyasmør, er dette en innertier.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Søtpoteter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Røkt kamstek
350 g
Vann
1 dl
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
626 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
62 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll og kutt søtpotetene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, revet ingefær og hvitløk, salt og pepper. Stek søtpotetfriesene i ovnen på 220 grader i omtrent 15 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i fire. Ha søtpotetene og hvitløken i en kjele, og dekk med vann. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 15 minutter, til søtpotetene er gjennomkokte. Hell av vannet, og mos søtpotetene til en puré med en stapper eller stavmikser. Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Smak til søtpotetpuréen med den revne ingefæren, salt og pepper. 
 Fordel kamsteken i en ildfast form. Ha på 1 dl kokt vann, og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen i ovnen, og damp kjøttet i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
 Rens og kutt rosenkålen i fire. Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen og rødløken i 6–7 minutter, eller til rosenkålen er mør og rødløken er blank. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt kryddersmøret i en liten kjele, tilsett sjalottløken, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og tilsett 2 ss soyasaus. 
God middag!