Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, vossakorv og flatbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Klassisk og god grønnsaksuppe, spekket med deilige rotgrønnsaker og julens vossakorv. Dypp de gode Røros-flatbrødene i suppen for en deilig smaksopplevelse.
Klassisk og god grønnsaksuppe, spekket med deilige rotgrønnsaker og julens vossakorv. Dypp de gode Røros-flatbrødene i suppen for en deilig smaksopplevelse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Vossakorv
350 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1½ l
Røros-flatbrød
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.
Kutt purren i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Skrell bakepoteten. Kutt purren i skiver, og poteten i terninger. Skjær pølsene i biter.
Ha purren, poteten og rotgrønnsakene i en stor kjele. Ha i grønnsaksbuljongen og 1½ liter vann. La suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene de siste 5 minuttene av grønnsakssuppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Server flatbrødene og litt smør til retten.
Om det skulle være noen rester igjen, er de fine å fryse.
God middag!