Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, vossakorv og flatbrød

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, vossakorv og flatbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Klassisk og god grønnsaksuppe, spekket med deilige rotgrønnsaker og julens vossakorv. Dypp de gode Røros-flatbrødene i suppen for en deilig smaksopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Vossakorv
350 g
(Melk, Laktose)
Rotgrønnsaker i staver
300 g
(Selleri)
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1½ l
Røros-flatbrød
2 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
737 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.

Kutt purren i to på langs, og skyll den i kaldt vann. Skrell bakepoteten. Kutt purren i skiver, og poteten i terninger. Skjær pølsene i biter.
 Ha purren, poteten og rotgrønnsakene i en stor kjele. Ha i grønnsaksbuljongen og 1½ liter vann. La suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene de siste 5 minuttene av grønnsakssuppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Server flatbrødene og litt smør til retten.
 Om det skulle være noen rester igjen, er de fine å fryse.
God middag!