Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En varmende suppe med rykende varmt og mykt brød gjør seg godt når dagene blir kaldere.
En varmende suppe med rykende varmt og mykt brød gjør seg godt når dagene blir kaldere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
300 g
Blomkål
1 stk
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Kremfløte
3 dl
Vann
1–1,2 l
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1200 kcal
- Fett:
- 84 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du brød som er noen dager gammelt, passer det fint til å lage krutonger av det. Kutt brødet i terninger, og ha det på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader, til de er gylne og sprø.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ta vare på en kvart blomkål til garnityr. Kok opp 1–1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok grønnsakene i 10–15 minutter, til de er møre.
Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha kremfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Skjær baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett en fjerdedel av blomkålbukettene, og stek dem i 5 minutter. Legg dem på en tallerken.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
God middag!