Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød

Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En varmende suppe med rykende varmt og mykt brød gjør seg godt når dagene blir kaldere.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Blomkål
1 stk
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Vann
1–1,2 l
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1200 kcal
Fett:
84 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du brød som er noen dager gammelt, passer det fint til å lage krutonger av det. Kutt brødet i terninger, og ha det på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader, til de er gylne og sprø.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ta vare på en kvart blomkål til garnityr. Kok opp 1–1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok grønnsakene i 10–15 minutter, til de er møre.
 Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha kremfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Skjær baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett en fjerdedel av blomkålbukettene, og stek dem i 5 minutter. Legg dem på en tallerken.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
God middag!