Roede
Vegetarlasagne med tomat- og paprikasalat
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Denne vegetarlasagnen er full av grønnsaker og proteinrike linser. Med en fløyelsmyk hvit saus fra Torungen, er denne middagen en garantert favoritt.
Denne vegetarlasagnen er full av grønnsaker og proteinrike linser. Med en fløyelsmyk hvit saus fra Torungen, er denne middagen en garantert favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Sellerirot
300 g
Moste tomater
350 ml
Grønne linser
1 pakke
Oregano
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
1 dl
Bechamelsaus
300 g
Lasagneplater
½ pakke
Fersk mozzarella
½ pakke
Gul paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 658 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett grønnsaker du måtte ha på lur i grønnsakssausen. En perfekt måte å bruke opp grønnsaksrester på.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken, hvitløken og selleriroten. Finhakk løken, hvitløken og chilien. Kutt selleriroten i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter, til de er blanke. Tilsett de moste tomatene. Skyll ut flasken med 1 dl vann, og ha det i grønnsakssausen. Bland inn linsene og basilikum- og oreganokrydderet. La grønnsakssausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg grønnsakssausen, bechamelsausen og lasagneplatene lagvis i en dyp, smurt ildfast form på omtrent 2–2,5 liter. Topp med den ferske mozzarellaen. Stek lasagnen i ovnen i omtrent 20 minutter.
Rens paprikaen. Kutt paprikaen og tomaten i skiver. Skyll og tørk salatbladene. Riv salaten i mindre biter. Bland sammen paprikaen, tomaten og salaten i en salatbolle.
Lasagnen ryktes å være best på dag to. Ta restene med deg til lunsj, eller varm dem opp som middag dagen etter. Hvis du ikke bruker opp lasagneplatene, kan du fryse dem ned og bruke dem senere.
Lasagne: 400 g Salat: 100 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!