Åpen fiskeburger med mangosalat

Åpen fiskeburger med mangosalat

Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • pepper
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Pepper
Salt
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lime
1 stk
Pepper
Fiskekaker
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hjertesalat
1 stk
Hamburgerbrød
2 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Middagsyoghurt
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Agurk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Del agurken i to på midten og deretter i to på langs. Kutt agurken i biter og ha bitene i en bolle sammen med mango og paprika.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i båter eller skiver og legg dem i en ildfast form. Ha olje, eventuelt salt og pepper på potetene. Sett formen i ovnen og bak potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Del mangoen i to langs steinen, skjær av skallet og kutt frukten i terninger. Skjær en halv agurk og paprika i biter. Bland sammen mango, agurk og paprika, og smak til med olivenolje, saften fra en lime og pepper. Eventuelt kan du servere grønnsakene i hver sin skål.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek fiskekakene til de er gjennomvarme.
Riv eplet og den andre halvdelen av agurken på den grove delen av rivjernet, klem ut vannet og bland det inn i yoghurten. Bland inn tzatzikikrydderet og vend inn olivenolje. Brekk salaten fra stilken så du får fine blader. Skyll salaten og tørk den lett.
Varm hamburgerbrødene i 2–3 minutter før servering.
Server elementene på bordet så kan alle lage sin egen åpne burger slik de ønsker selv.
God middag!