Glutenfri
Laktosefri
Kylling og blomkål i grønn curry med kokosmelk og lime
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne sterke curryen, som er utbalansert med fyldig kokosmelk og syrlig lime, er inspirert av gatematen som serveres i Thailand.
Denne sterke curryen, som er utbalansert med fyldig kokosmelk og syrlig lime, er inspirert av gatematen som serveres i Thailand.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
150 g
Blomkål
1 stk
Spinat
50 g
Skivet kyllingfilet
250 g
Grønn currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Sukker
1 ts
Vann
1½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 722 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til curryen med fish sauce i stedet for salt for en tydeligere smak av umami.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt blomkålen i små buketter. Skyll spinaten.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Rør inn ½ pakke av currypasten og 1 ts sukker. Ha i kokosmelken, 1½ dl vann, hønsebuljongen og blomkålen, og la det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt. Vend inn spinaten og smak til med saft fra limen, salt, eventuelt mer av currypasten og sukker.
God middag!