Kylling og blomkål i grønn curry med kokosmelk og lime
Glutenfri
Laktosefri

Kylling og blomkål i grønn curry med kokosmelk og lime

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Denne sterke curryen, som er utbalansert med fyldig kokosmelk og syrlig lime, er inspirert av gatematen som serveres i Thailand.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    • vann
    Jasminris
    150 g
    Blomkål
    1 stk
    Spinat
    50 g
    Skivet kyllingfilet
    250 g
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 liten boks
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Sukker
    1 ts
    Vann
    1½ dl
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    722 kcal
    Fett:
    24 g
    Karbohydrater:
    78 g
    Protein:
    48 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til curryen med fish sauce i stedet for salt for en tydeligere smak av umami.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Kutt blomkålen i små buketter. Skyll spinaten.
    Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Rør inn ½ pakke av currypasten og 1 ts sukker. Ha i kokosmelken, 1½ dl vann, hønsebuljongen og blomkålen, og la det hele småkoke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt. Vend inn spinaten og smak til med saft fra limen, salt, eventuelt mer av currypasten og sukker.
    God middag!