Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Carbonara er en klassisk italiensk favoritt med sprøstekt bacon, friske grønne erter og god kremet saus. En rask rett i hverdagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Linguine
250 g
(Hvete)
Baconterninger
200 g
Gul løk
1 stk
Kremfløte
2–3 dl
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Eggeplomme
1 stk
(Egg)
Tobladssalat
100 g
Tomat
1 stk
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1457 kcal
Fett:
90 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du bare med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte sammen: Er fløten for varm, kan eggene klumpe seg og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Tilsett løkskivene, og la dem steke med i et par minutter, til de er litt gylne. Ha i fløten, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Vend inn eggeplommen rett før servering.  
Skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, og kutt den i terninger. Ha salaten og tomatterningene i en salatbolle. Drypp over litt olivenolje rett før servering. 
Bland sausen inn i pastaen, og topp med den revne Gran Biraghi-osten og grovkvernet pepper.
God middag!