Pasta carbonara med bacon og grønne erter
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Carbonara er en klassisk italiensk favoritt med sprøstekt bacon, friske grønne erter og god kremet saus. En rask rett i hverdagen.
Carbonara er en klassisk italiensk favoritt med sprøstekt bacon, friske grønne erter og god kremet saus. En rask rett i hverdagen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Linguine
250 g
Baconterninger
200 g
Gul løk
1 stk
Kremfløte
2–3 dl
Grønne erter
125 g
Eggeplomme
1 stk
Tobladssalat
100 g
Tomat
1 stk
Gran Biraghi
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1457 kcal
- Fett:
- 90 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hold av litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du bare med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte sammen: Er fløten for varm, kan eggene klumpe seg og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Tilsett løkskivene, og la dem steke med i et par minutter, til de er litt gylne. Ha i fløten, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Vend inn eggeplommen rett før servering.
Skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, og kutt den i terninger. Ha salaten og tomatterningene i en salatbolle. Drypp over litt olivenolje rett før servering.
Bland sausen inn i pastaen, og topp med den revne Gran Biraghi-osten og grovkvernet pepper.
God middag!