Spicy bollywoodgryte med basmatis, nanbrød og raita

Spicy bollywoodgryte med basmatis, nanbrød og raita

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne raske kyllinggryten er en utmerket «snarvei» til India i hverdagen. Med korianderris og deilig nan til å dyppe i sausen, er dette en naturlig middagsfavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Bollywoodgryte med kylling
600 g
(Melk, Laktose)
Spinat
100 g
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Raita
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1201 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
154 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderen, og ha den i kokevannet med risen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens paprikaen, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er gyllen. Ha i paprikaen, og stek videre i 4–5 minutter. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la det småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Server raitaen til retten.
God middag!