Spicy bollywoodgryte med basmatis, nanbrød og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne raske kyllinggryten er en utmerket «snarvei» til India i hverdagen. Med korianderris og deilig nan til å dyppe i sausen, er dette en naturlig middagsfavoritt.
Denne raske kyllinggryten er en utmerket «snarvei» til India i hverdagen. Med korianderris og deilig nan til å dyppe i sausen, er dette en naturlig middagsfavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Bollywoodgryte med kylling
600 g
Spinat
100 g
Crème fraîche
150 g
Nanbrød
1 pakke
Raita
150 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1201 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 154 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk korianderen, og ha den i kokevannet med risen for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens paprikaen, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er gyllen. Ha i paprikaen, og stek videre i 4–5 minutter. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la det småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Server raitaen til retten.
God middag!