Glutenfri
Quinoasalat med falafel, syltet rødløk og yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Fyll salatbollen med luftig quinoa, krydrede søtpoteter, sprø falafel og granateple. Dette er en sunn og lett salat som metter skikkelig.
Fyll salatbollen med luftig quinoa, krydrede søtpoteter, sprø falafel og granateple. Dette er en sunn og lett salat som metter skikkelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Falafelmiks
200 g
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
½ dl
Søtpotet
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Granateple
1 stk
Koriander
½ bunt
Ferdigkokt quinoa
200 g
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 113 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du spare tid, kan du steke rødløken sammen med søtpotetene.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken. Tilsett gjerne litt mer væske hvis blandingen virker for tørr.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha skivene i en skål. Bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Vend inn 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann. La løken stå på benken frem til servering.
Skyll søtpoteten godt. Kutt søtpoteten i middels store terninger, og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av chiliflakene og litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider.
Bland det tyrkiske krydderet og yoghurten i en skål. Smak til med salt og pepper.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk korianderen.
Ha quinoaen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn korianderen og den syltede rødløken. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falafelene og yoghurtdressingen til retten.
God middag!