Mørkokt svinenakke med meksikansk ris og salat

Mørkokt svinenakke med meksikansk ris og salat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Mørkokt svinenakke
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Salt
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Jasminris
150 g
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Salt
Strimlet kålsalat
1 pakke
Mais
1 pakke
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For enda rødere ris kan du tilsette litt tomatpuré rett før du tilsetter væsken. Litt lime- eller sitronsaft rett før servering frisker opp retten.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med mørkokt svinenakke i vannet og la den koke i 10–15 minutter.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres det blankt i olje i en vid kjele. Når løken er blank, ha i ris. Rør godt om og tilsett hakkede tomater og vann (se tips). Kok opp, vend om og legg på lokk. La det småkoke til risen er kokt, omtrent 15 minutter.
Løft posen med svinenakke opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekekraften i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv svinekjøttet i strimler. Rør inn BBQ-saus. Sett kjøttet i ovnen i 10–12 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Ha kålsalaten i en bolle og skjær tomat i båter. Bland mais og tomat inn med salaten.
Server mørkokt svinenakke med meksikansk ris og salat.
God middag!