Ovnsbakt laks med salsa verde, spisskål og grovknuste poteter
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt laks med salsa verde, spisskål og grovknuste poteter

4.01 (538)
Under 30 min
7 Ingredienser
Salsa verde og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt spisskål, er dette en smakfull og frisk middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Margarin
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Margarin
1 ss
Spisskål
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Salsa verde
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
643 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server salsa verden ved siden. Den kan være litt sterk for de aller minste.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av det meksikanske grillkrydderet.
Skyll spisskålen, og skrell gulrøttene. Kutt spisskålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. 
 Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3. Krydre fisken med salt, og fordel salsa verden på hvert av fiskestykkene. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
 Laks: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 180 g  Salsa verde: 1 ts Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!