Komper med røkt svinekam
vossakorv, baconsmør og rotmosNy oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Kjært barn har mange navn, heter det. Komper kan også kalles komle, kumle, klubb, raspeball eller potetball. En norsk klassiker - på Godtlevert-vis.
Kjært barn har mange navn, heter det. Komper kan også kalles komle, kumle, klubb, raspeball eller potetball. En norsk klassiker - på Godtlevert-vis.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Komper
3 stk
Røkt svinekam uten ben
200 g
Vossakorv
250 g
Vann
1½ l
Kålrot
500 g
Gulrøtter
2 stk
Smør
1–2 ss
Baconterninger
75–150 g
Smør
1–2 ss
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1593 kcal
- Fett:
- 79 g
- Karbohydrater:
- 149 g
- Protein:
- 72 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett en liten skvett fløte og/eller revet muskat i rotmosen, hvis du vil. Du kan også skjære kompene i skiver og steke dem i en stekepanne til de er gylne.
Kok opp en stor kjele med 1½ liter vann. Skjær svinekamskivene i to, og vossakorven i mindre biter. Ha svinekjøttet i kjelen når vannet koker. Legg på lokk, og kok kjøttet i omtrent 20 minutter. Ha vossakorven og kompene i kjelen når det gjenstår omtrent 10 minutter av koketiden.
Skrell og del kålroten og gulrøttene i like store terninger. Ha terningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la grønnsakene koke under lokk i 15–20 minutter, til de er gjennomkokte. Koketiden er avhengig av størrelsen på grønnsaksterningene. Hell av vannet, og bruk en visp eller en stapper til å mose grønnsakene til en mos. Ha i 1–2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
Ha baconterningene i en kald stekepanne, og sett den på middels høy varme. Ha litt olje i pannen når baconet begynner å slippe fettet. Skru ned til lav varme, og tilsett 1–2 ss smør. Stek baconet i 5–6 minutter, til det er sprøtt.
Skyll, tørk og grovhakk persillen.
Legg kjøttet og kompene på et fat, og ha over persillen. Server rotmosen og baconsmøret til retten.
God middag!