Komper med røkt svinekam, vossakorv, baconsmør og rotmos

Komper med røkt svinekam

vossakorv, baconsmør og rotmos
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Kjært barn har mange navn, heter det. Komper kan også kalles komle, kumle, klubb, raspeball eller potetball. En norsk klassiker - på Godtlevert-vis.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Komper
3 stk
(Hvete)
Røkt svinekam uten ben
200 g
Vossakorv
250 g
(Melk, Laktose)
Vann
1½ l
Kålrot
500 g
Gulrøtter
2 stk
Smør
1–2 ss
(Melk)
Baconterninger
75–150 g
Smør
1–2 ss
(Melk)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1593 kcal
Fett:
79 g
Karbohydrater:
149 g
Protein:
72 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett en liten skvett fløte og/eller revet muskat i rotmosen, hvis du vil. Du kan også skjære kompene i skiver og steke dem i en stekepanne til de er gylne.

 Kok opp en stor kjele med 1½ liter vann. Skjær svinekamskivene i to, og vossakorven i mindre biter. Ha svinekjøttet i kjelen når vannet koker. Legg på lokk, og kok kjøttet i omtrent 20 minutter. Ha vossakorven og kompene i kjelen når det gjenstår omtrent 10 minutter av koketiden. 
 Skrell og del kålroten og gulrøttene i like store terninger. Ha terningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la grønnsakene koke under lokk i 15–20 minutter, til de er gjennomkokte. Koketiden er avhengig av størrelsen på grønnsaksterningene. Hell av vannet, og bruk en visp eller en stapper til å mose grønnsakene til en mos. Ha i 1–2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips). 
 Ha baconterningene i en kald stekepanne, og sett den på middels høy varme. Ha litt olje i pannen når baconet begynner å slippe fettet. Skru ned til lav varme, og tilsett 1–2 ss smør. Stek baconet i 5–6 minutter, til det er sprøtt.
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. 
 Legg kjøttet og kompene på et fat, og ha over persillen. Server rotmosen og baconsmøret til retten.
God middag!