Gul linsedhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, raita og nanbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt og varmt nan.
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt og varmt nan.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
1 glass
Linsemiks
125 g
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Flaskegresskar
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Nanbrød
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Raita
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1313 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 200 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar gjerne på gresskarfrøene! Skyll og tørk dem. Vend dem i olje, og stek dem i oven på 180 grader i 15–20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger.
Skyll gresskaret godt. Kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt deretter gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarskivene i ovnen i 15–20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til frøene er gylne.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i ønsket mengde av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokosmelken og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 12–15 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Server mangochutneyen, raitaen og nanbrødene til retten.
God middag!