Gul linsedhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, raita og nanbrød

Gul linsedhal med ovnsbakt flaskegresskar, mangochutney, eple, raita og nanbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt flaskegresskar og nystekt og varmt nan.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Linsemiks
125 g
Kokosmelk
1 liten boks
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Flaskegresskar
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Mangochutney
1 glass
Raita
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1313 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
200 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar gjerne på gresskarfrøene! Skyll og tørk dem. Vend dem i olje, og stek dem i oven på 180 grader i 15–20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og eplet i terninger.
Skyll gresskaret godt. Kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt deretter gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarskivene i ovnen i 15–20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til frøene er gylne. 
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i ønsket mengde av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett deretter hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokosmelken og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 12–15 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper og saft fra limen før servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter. 
 Server mangochutneyen, raitaen og nanbrødene til retten.
God middag!