Spicy bollywoodgryte med korianderris, nanbrød og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne raske kyllinggryten er en utmerket snarvei til India. Med korianderris og deilig nanbrød til å dyppe i sausen blir dette en favoritt.
Denne raske kyllinggryten er en utmerket snarvei til India. Med korianderris og deilig nanbrød til å dyppe i sausen blir dette en favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Spinat
100 g
Bollywoodgryte med kylling
600 g
Crème fraîche
150 g
Nanbrød
1 pakke
Raita
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1201 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 154 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er gyllen. Ha i paprikaen, og stek videre i 4–5 minutter. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la gryten småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Server raitaen til retten.
God middag!