Linguini med persillepesto, bacon og fetaost
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Pasta
250 g
Rødløk
1 stk
Baconterninger
200 g
Tomat
1 stk
Fetaost
150 g
Ruccola
50 g
Bladpersille
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½–1 dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1341 kcal
- Fett:
- 84 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å lage en mer smakfull persillepesto, kan du tilsette litt revet parmesan eller en annen type ost. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer. Synes du det er tidskrevende å lage pesto, kan du finhakke persillen, og vende den inn i pastaen før servering.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken de siste minuttene av steketiden. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen.
Skyll tomaten, og kutt den og fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland løken, baconet, tomaten, fetaosten og ruccolaen sammen med pastaen før servering.
Skyll persillen, og ha den i et litermål. Skrell hvitløken, og ha den og ½–1 dl olivenolje i litermålet (se tips). Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn persillepestoen.
God middag!