Linguini med persillepesto, bacon og fetaost

Linguini med persillepesto, bacon og fetaost

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Pasta
250 g
(Hvete)
Rødløk
1 stk
Baconterninger
200 g
Tomat
1 stk
Fetaost
150 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Bladpersille
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½–1 dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1341 kcal
Fett:
84 g
Karbohydrater:
97 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å lage en mer smakfull persillepesto, kan du tilsette litt revet parmesan eller en annen type ost. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer. Synes du det er tidskrevende å lage pesto, kan du finhakke persillen, og vende den inn i pastaen før servering.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken de siste minuttene av steketiden. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen.
Skyll tomaten, og kutt den og fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland løken, baconet, tomaten, fetaosten og ruccolaen sammen med pastaen før servering.
Skyll persillen, og ha den i et litermål. Skrell hvitløken, og ha den og ½–1 dl olivenolje i litermålet (se tips). Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn persillepestoen.
God middag!