Kremet pasta farfalle med skinke og brokkoli

Kremet pasta farfalle med skinke og brokkoli

3.94 (136)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • pepper
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Pasta farfalle
250 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Skinke i strimler
200 g
Crème fraîche
½ pakke
Vann
1 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Pepper
Brokkoli
½ stk
Salt
Tomat
1 stk
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha pasta, saus og grønnsaker i en ildfast form. Dryss over revet ost og stek formen i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Finhakk løk. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett skinke, crème fraîche, vann og buljong. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med pepper.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kutt tomaten i terninger. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Du kan eventuelt koke brokkolien sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet.
Bland saus, brokkoli og tomat inn i pastaen, og server med revet gran biraghi og kvernet sort pepper.
God middag!