Glutenfri
Laktosefri
Varm linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, papadams, daddelchutney og kremet cashewdressing
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
En mettende linsesalat full av grønnsaker, servert med en kremet cashewdressing som får frem alle de gode smakene. Dypp de sprø papadamsene i daddelchutneyen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Cashewnøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Middelhavskrydder
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Cashewnøtter
40 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Grønne linser
1 pakke
Papadams
1 pakke
Daddelchutney
1 glass
Koriander
½ bunt
Spinat
50 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 703 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til dressingen med sesamolje hvis du har det! Legg gjerne cashewnøttene i vann dagen før.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Legg cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn middelhavskrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. Skru ovnen opp til 250 grader når grønnsakene er ferdige.
Skrell og grovhakk hvitløken. Sil vannet av cashewnøttene. Ha cashewnøttene, hvitløken og litt saft fra sitronen over i et litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser, 2 ss vann og smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann hvis du ønsker en tynnere dressing.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp stekepannen fra steg 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek linsene i omtrent 2 minutter, til de er varme.
Fordel papadamsene utover en rist og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt!
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland sammen de ovnsbakte grønnsakene, spinaten, linsene, korianderen og saften fra resten av sitronen i en serveringsskål. Topp salaten med pinjekjernene og cashewdressingen.
Server papadamsene og daddelchutneyen til salaten.
God middag!