Hvit pizza med potet- og rødbeteskiver, pinjekjerner og lettsyltet rødløk
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
En rask, sunn og god vegetarisk pizza med mange inspirerende smaker.
En rask, sunn og god vegetarisk pizza med mange inspirerende smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
Fersk pizzadeig
1 pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Revet mozzarella
100 g
Pinjekjerner
1 pakke
Rødløk
1 stk
Sitron
½–1 stk
Ruccola
100 g
Dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1189 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 147 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend rødbeteskivene i litt balsamico og flytende honning før du har dem på pizzaen. Finriv gjerne litt parmesan på toppen av pizzaen hvis du har.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Ha litt hvetemel på hendene, og bruk hendene eller en kjevle til å flate ut pizzadeigene til bunner. Ha litt hvetemel på over- og undersiden av bunnene når du kjevler, slik at deigen ikke setter seg fast. Legg pizzabunnene over på hvert sitt stekebrett med bakepapir.
Kutt potetene og rødbetene i tynne skiver. Fordel et tynt lag med crème fraîchen, den revne mozzarellaen og potet- og rødbetskivene jevnt utover pizzabunnene, og strø over pinjekjernene. Stek pizzaene i ovnen i 8–12 minutter. Stek pizzaene i to omganger, og bytt plass på dem underveis for en jevnere steking.
Skrell og kutt rødløken i to, og så i skiver. Del sitronen i to. Ha rødløken i en bolle, og press over saften fra sitronen. Vend det godt sammen.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og grovhakk dillen. Fordel ruccolaen, dillen og den syltede rødløken over de ferdigstekte pizzaene. Drypp over litt olivenolje, og krydre med grovkvernet pepper og flaksalt ved servering.
God middag!