Kveite med kokte poteter og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt kveite med ovnsbakte og fargerike grønnsaker. Servert med en fyldig og fløyelsmyk bearnéssaus, er dette et festmåltid.
Pannestekt kveite med ovnsbakte og fargerike grønnsaker. Servert med en fyldig og fløyelsmyk bearnéssaus, er dette et festmåltid.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
Bearnéssaus
220 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 687 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan kuttes i to og stekes i ovnen sammen med brokkolien.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Ha brokkolien, reddikene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren og skinnet lett kan dras av.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.
God middag!