Kveite med kokte poteter og bearnéssaus

Kveite med kokte poteter og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt kveite med ovnsbakte og fargerike grønnsaker. Servert med en fyldig og fløyelsmyk bearnéssaus, er dette et festmåltid.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
(Fisk)
Bearnéssaus
220 g
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
675 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Potetene kan kuttes i to og stekes i ovnen sammen med brokkolien.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Ha brokkolien, reddikene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren og skinnet lett kan dras av. 
 Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.
God middag!