Kveite med kokte poteter og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt kveite med ovnsbakte og fargerike grønnsaker. Servert med en fyldig og fløyelsmyk bearnéssaus, er dette et festmåltid.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
Bearnéssaus
220 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 675 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan kuttes i to og stekes i ovnen sammen med brokkolien.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Ha brokkolien, reddikene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren og skinnet lett kan dras av.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom så sausen ikke svir seg.
God middag!