Lammekjøttboller med bulgur og mynteyoghurt
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Med saftige kjøttboller fulle av smak, frisk og fargerik urtesalat og mynteyoghurt, er det lett å drømme seg bort til varmere strøk en kald høstkveld.
Med saftige kjøttboller fulle av smak, frisk og fargerik urtesalat og mynteyoghurt, er det lett å drømme seg bort til varmere strøk en kald høstkveld.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
½ ts
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Granateple
1 stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts
Olivenolje
2 ss
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 782 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne ha litt mynte i tabboulehen også.
Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, kjøttdeigen, det tyrkiske krydderet, litt pepper og ½ ts salt i en bolle. Form kjøttdeigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med hendene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk persillen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha løken i en skål, og vend inn litt saft fra sitronen og ½ ts sukker. La løken stå i omtrent 5 minutter, og vend deretter inn granateplefrøene, tomaten, persillen og 2 ss olivenolje. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer saft fra sitronen. Bland den ferdigkokte bulguren med grønnsakene.
Skyll og finhakk mynten, og bland den sammen med yoghurten i en skål. Smak til med litt salt og pepper.
God middag!