Lammekjøttboller med bulgur og mynteyoghurt

Lammekjøttboller med bulgur og mynteyoghurt

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Med saftige kjøttboller fulle av smak, frisk og fargerik urtesalat og mynteyoghurt, er det lett å drømme seg bort til varmere strøk en kald høstkveld.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
½ ts
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Granateple
1 stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts
Olivenolje
2 ss
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
782 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne ha litt mynte i tabboulehen også.

 Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, kjøttdeigen, det tyrkiske krydderet, litt pepper og ½ ts salt i en bolle. Form kjøttdeigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med hendene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk persillen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha løken i en skål, og vend inn litt saft fra sitronen og ½ ts sukker. La løken stå i omtrent 5 minutter, og vend deretter inn granateplefrøene, tomaten, persillen og 2 ss olivenolje. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer saft fra sitronen. Bland den ferdigkokte bulguren med grønnsakene.
Skyll og finhakk mynten, og bland den sammen med yoghurten i en skål. Smak til med litt salt og pepper.
God middag!