Smørstekt torsk med gulrøtter, sennepsdressing og kokte poteter
3.99 (76)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
Poteter
350 g
Litt salt
Dijonsennep
1 ss
Seterrømme
1 pakke
Sitron
½ stk
Sukker/honning
1 ts
Salt
Gulrot
400 g
Smør
1 ss
Litt salt
Gressløk
1/2-1 pakke
Torskefilet
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk litt av den finhakkede gressløken i dressingen. Bruk gjerne en flytende honning, som for eksempel akasiehonning i dressingen.
Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 20 minutter.
Bland sammen sennep, rømme, honning, sitronsaft, salt og pepper til en dressing.
Skrell gulrøttene og kutt dem i små staver på omtrent 1x3 cm.
Kok opp 3 dl vann, smør og litt salt i en mellomstor kjele. Kok gulrotstavene under lokk i 6–7 minutter. Finhakk gressløk og vend den inn med gulrøttene rett før servering.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme og stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, tilsett smør og krydre med salt og pepper. Stek videre i 2–4 minutter. Bruk en skje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Server smørstekt torsk med gulrotstaver, sennepsdressing og kokte poteter.
God middag!