Hjemmelagde kjøttboller med grønn ertepuré, fløtesaus og bakte poteter
4.03 (74)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kjøttdeig
350 g
Litt salt
Sitruskrydder
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fløtesaus
1 pakke
Gulrot
200 g
Litt salt
Smør
1 ts
Grønne erter
250 g
Melk
1 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bruke vann i ertepuréen om du ikke har melk. Litt finrevet muskatnøtt er godt å ha i puréen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter, og gjør klar en kjele til ertepuréen.
Kutt hver potet i fire båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper, sett brettet i ovnen og bak potetbåtene i 20–25 minutter.
Bland sammen kjøttdeig, salt og sitruskrydder til du har en jevn deig. Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Form deigen til små kjøttboller og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Ha fløtesausen i samme stekepanne, kok opp og trekk pannen av varmen.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kok skivene i 5–6 minutter. Hell av vannet og vend inn litt smør. Sett gulrotskivene til side under lokk.
Kok opp melk i en kjele, ha i ertene og kok i et lite minutt. Kjør sammen erter og melk med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server hjemmelagde kjøttboller med grønn ertepuré, bakte poteter og rørte tyttebær.
God middag!