Japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones
Laktosefri

Japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones

Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Okonomiyaki er en japansk pannekake, en smakfull klassiker med snittet kål - ekte streetfood. Okonomi betyr «bruk hva du vil», og yaki betyr «steke».

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • vann
Gulrot
1 stk
Ingefær
1 bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Hvetemel
½–1 dl
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Egg
1 stk
(Egg)
Svart ris
125 g
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter)
Goma wakame (sjøgressalat)
1 pakke
(Sesamfrø)
Spisskål
½ bit
Lime
1 stk
Vann
1 l
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
815 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag sesamfrøpulver! Bruk en morter til å mose sesamfrøene til pulver, slik at umamismaken blir sterkere. Bytt gjerne ut hvetemelet med rismel hvis du vil ha glutenfrie pannekaker.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
Skrell gulroten og ingefæren, og riv gulroten og ingefæren på den grove siden av et rivjern. Kutt spisskålen i tynne skiver. Skyll og finhakk vårløken. 
 Bland sammen ½–1 dl hvetemel, ½ dl vann, 2 ts hvitvinseddik, 1 egg og litt salt i en bolle. Ha i gulroten, ingefæren, spisskålen og halvparten av vårløken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over på et fat.
 Ha litt olje i stekepannen fra punkt 4, og stek pannekaker av pannekakerøren. Bruk omtrent 1 dl røre til hver okonomiyaki, og stek dem i 3–4 minutter, til de er faste på oversiden. Snu okonomiyakien og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre. 
 Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, wakamen, resten av spisskålen og den ferdigkokte risen i en serveringsskål. Smak til med saften fra limen.
Topp okonomiyakiene med sesamfrøene, chilimajonesen og dippsausen. Strø resten av vårløken over ved servering.
God middag!