Laktosefri
Japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Okonomiyaki er en japansk pannekake, en smakfull klassiker med snittet kål - ekte streetfood. Okonomi betyr «bruk hva du vil», og yaki betyr «steke».
Okonomiyaki er en japansk pannekake, en smakfull klassiker med snittet kål - ekte streetfood. Okonomi betyr «bruk hva du vil», og yaki betyr «steke».
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- hvetemel
- olje
- salt
- vann
Gulrot
1 stk
Ingefær
1 bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Hvetemel
½–1 dl
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Egg
1 stk
Svart ris
125 g
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Goma wakame (sjøgressalat)
1 pakke
Spisskål
½ bit
Lime
1 stk
Vann
1 l
Sesamfrø
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 815 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag sesamfrøpulver! Bruk en morter til å mose sesamfrøene til pulver, slik at umamismaken blir sterkere. Bytt gjerne ut hvetemelet med rismel hvis du vil ha glutenfrie pannekaker.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
Skrell gulroten og ingefæren, og riv gulroten og ingefæren på den grove siden av et rivjern. Kutt spisskålen i tynne skiver. Skyll og finhakk vårløken.
Bland sammen ½–1 dl hvetemel, ½ dl vann, 2 ts hvitvinseddik, 1 egg og litt salt i en bolle. Ha i gulroten, ingefæren, spisskålen og halvparten av vårløken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over på et fat.
Ha litt olje i stekepannen fra punkt 4, og stek pannekaker av pannekakerøren. Bruk omtrent 1 dl røre til hver okonomiyaki, og stek dem i 3–4 minutter, til de er faste på oversiden. Snu okonomiyakien og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre.
Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, wakamen, resten av spisskålen og den ferdigkokte risen i en serveringsskål. Smak til med saften fra limen.
Topp okonomiyakiene med sesamfrøene, chilimajonesen og dippsausen. Strø resten av vårløken over ved servering.
God middag!