Blomkåltaco med reddiker, kikerter og mangosalsa
Glutenfri
Laktosefri

Blomkåltaco med reddiker, kikerter og mangosalsa

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
En nydelig vri på den tradisjonelle tacoen. Ovnsbakt blomkål får en nydelig konsistens, og den syltede rødløken løfter retten til nye høyder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie
    • olje
    • salt
    • sukker
    Rødløk
    1 stk
    Lime
    ½ stk
    Sukker
    2 ts
    Blomkål
    1 stk
    Reddiker
    1 pakke
    Kikerter
    1 pakke
    Three spice
    ½ pakke
    Mango
    1 stk
    Rød chili
    1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Lime
    ½ stk
    Maistortillaer
    10 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    516 kcal
    Fett:
    10 g
    Karbohydrater:
    88 g
    Protein:
    20 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med avokado, nøtter eller annet tilbehør du liker. Kun fantasien setter grenser!

    Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
    Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løkskivene i en serveringsskål, og ha i saften fra halve limen og litt salt. Rør godt om, og la løken stå frem til servering. Rør om av og til.
    Del blomkålen i små buketter. Skyll reddikene, og kutt dem i to. Hell laken av kikertene, og skyll dem.
     Fordel blomkålbukettene og kikertene utover på den ene siden av et stekebrett. Vend inn tacokrydderet og litt olje og salt. Fordel reddikene på den andre siden av brettet, og krydre med litt olje og salt. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
    Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 10–12 minutter. 
     Skrell og kutt mangoen i terninger. Finhakk chilien og korianderen. Bland mangoterningene, chilien og korianderen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og saft fra resten av limen.
    Fyll maistortillaene med grønnsakene, og topp med mangosalsa.
    God middag!