Lett å lage
Glutenfri
Chili con carne med jasminris og koriander
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.
En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- vann
Jasminris
150 g
Chili con carne
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønn chili
1 stk
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Tortillachips
1 pakke
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1142 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 123 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en tacoform i stekeovnen! Fordel chili con carnen i en smurt ildfast form, og topp den med litt revet ost. Nachochipsene er også gode å ha oppi. Stek tacoformen i ovnen ved 220 grader varmluft i omtrent 12–15 minutter, til formen er gjennomvarm, og osten gyllen. Server korianderen og rømmen til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Hell chili con carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryta er gjennomvarm. Skyll og kutt tomaten i terninger. Rens og finhakk rødløken og chilien. Bland tomaten, rødløken og chilien inn i gryta de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering.
God middag!