Vegetarboller i brun saus med ovnsbakte poteter og rosenkål, servert med tyttebær
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Sprø og saftige vegetarboller, servert med rosenkål med nøtteaktig smak og rørte tyttebær, er en norsk klassiker med en vegetarisk vri.
Sprø og saftige vegetarboller, servert med rosenkål med nøtteaktig smak og rørte tyttebær, er en norsk klassiker med en vegetarisk vri.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Rosenkål
200 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Plantebasert kjøttdeig
300 g
Maisstivelse
1 pakke
Egg
1 stk
Pepper
½ ts
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en litt sunnere middag kan du gjerne koke potetene og rosenkålen i lettsaltet vann.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Rens og kutt rosenkålen i to. Fordel potetene, gulrøttene og rosenkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Kok opp 3 dl vann i en kjele, og rør inn grønnsaksbuljongen. Varm opp en annen kjele til middels varme, og smelt 2 ss smør. Stek smøret i omtrent 3 minutter, til det har fått en nøttebrun farge. Ha i 2 ss hvetemel, og rør til du har en jevn blanding. Tilsett buljongvannet, litt etter litt. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter, til den har tyknet. La sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen Flow-mincen, maisstivelsen, 1 egg og ½ ts pepper i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form vegetarboller av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetarbollene i omtrent 5 minutter, til de er gjennomstekte.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!