Vegetarboller i brun saus med ovnsbakte poteter og rosenkål, servert med tyttebær

Vegetarboller i brun saus med ovnsbakte poteter og rosenkål, servert med tyttebær

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Sprø og saftige vegetarboller, servert med rosenkål med nøtteaktig smak og rørte tyttebær, er en norsk klassiker med en vegetarisk vri.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Rosenkål
200 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Plantebasert kjøttdeig
300 g
Maisstivelse
1 pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Pepper
½ ts
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
647 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en litt sunnere middag kan du gjerne koke potetene og rosenkålen i lettsaltet vann.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.  
 Kutt potetene i to. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Rens og kutt rosenkålen i to. Fordel potetene, gulrøttene og rosenkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Kok opp 3 dl vann i en kjele, og rør inn grønnsaksbuljongen. Varm opp en annen kjele til middels varme, og smelt 2 ss smør. Stek smøret i omtrent 3 minutter, til det har fått en nøttebrun farge. Ha i 2 ss hvetemel, og rør til du har en jevn blanding. Tilsett buljongvannet, litt etter litt. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter, til den har tyknet. La sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
 Bland sammen Flow-mincen, maisstivelsen, 1 egg og ½ ts pepper i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form vegetarboller av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetarbollene i omtrent 5 minutter, til de er gjennomstekte. 
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!