Lammestek med ovnsbakte poteter og kremet appelsinsaus

Lammestek med ovnsbakte poteter og kremet appelsinsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Her får du søndagsmiddagen servert på en hverdag. Saftig lammestek, glaserte grove biter av høstens rotgrønnsaker og en frisk appelsinsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Lammestek sousvide
450 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
1 ss
(Melk)
Sukker
1 ts
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Timian
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
723 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek rotgrønnsakene og løken sammen med potetene i ovnen dersom du ønsker å forenkle retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett en kjele med 1 liter vann på kok. 
 Kutt potetene i fire, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomstekte. 
Legg pakken med lammestek i kjelen med vann fra punkt 1, og la pakken trekke på lav varme frem til servering. Ta kjøttet ut av pakken, og skjær det i skiver før servering. Ta eventuelt vare på litt av kraften, og smak til sausen med den.  
 Skrell gulrøttene og løken, og kutt skallet av selleriroten. Kutt gulrøttene og selleriroten i store biter, og løken i båter. Ha gulrøttene og selleriroten i en kjele, dekk dem med vann, og kok dem i omtrent 10 minutter. La løken koke i vannet sammen med rotgrønnsakene de siste 3 minuttene av koketiden. Sil vannet av grønnsakene, og vend inn 1 ss smør, 1 ts sukker og litt salt. Varm opp, og bland sammen til grønnsakene er glaserte.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll og tørk timianen. Ta av halvparten av bladene, finhakk dem, og ha dem i sausen.  
Topp retten med resten av timianen før servering.
God middag!