Spinatpannekaker med chevre, aromasopp, eple og pære, servert med lettsyltet rødløk
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Få ting er bedre enn irrgrønne spinatpannekaker med chevre, lettsyltet rødløk, pære og sopp med umamismak.
Få ting er bedre enn irrgrønne spinatpannekaker med chevre, lettsyltet rødløk, pære og sopp med umamismak.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- salt
- sukker
Spinat
50 g
Lettmelk
2½ dl
Egg
2 stk
Hvetemel
2 dl
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
½ ts
Kikerter
1 pakke
Aromasopp
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Chevre
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Pære
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 698 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pannekaker til overs? Fyll dem med pålegg, og ta dem med som lunsj! Bruk kikertmel om du ønsker glutenfrie pannekaker.
Skyll spinaten. Ha spinaten og melken i en blender, og kjør det til en jevn masse. Rør sammen eggene, spinatblandingen og litt salt i en bolle. Sikt inn 2 dl hvetemel, litt og litt, og rør til du har en jevn røre.
Rens soppen for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
Ha rødløken i en liten skål, og vend inn ½ ts sukker, litt salt og saft fra sitronen. Bland alt godt sammen, og la den lettsyltede rødløken stå på benken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tynne pannekaker av pannekakerøren. Vent med å snu pannekakene til du ser at de er lette å løfte med en stekespade. Legg pannekakene på et fat med lokk. Begynn på neste punkt mens du venter på pannekakene.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha kikertene over i en serveringsskål. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek soppen og hvitløken i 4–5 minutter, eller til soppen er gyllen.
Skjær chevren i skiver. Skyll og kutt salaten i biter, og kutt eplet og pæren i terninger.
Fyll pannekakene med de stekte kikertene, soppen og hvitløken, chevren, salaten, eplet, pæren, og den syltede rødløken.
God middag!