Ørretfilet med selleri- og potetpuré, ovnsbakte grønnsaker og soyasmør

Ørretfilet med selleri- og potetpuré, ovnsbakte grønnsaker og soyasmør

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ovnsbakt ørret med sødmefull selleri- og potetpuré smaker nydelig med syrlige grønne epler, og brunet og salt soyasmør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Selleri- og potetpuré
500 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Ørretfilet
300 g
(Fisk)
Grønt eple
1 stk
Kjørvel
½ bunt
Kjørvel
½ bunt
Lime
1 stk
Smør
3 ss
(Melk)
Soyasaus
1½ ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
615 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
32 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne ristede valnøtter og litt finhakkede urter i soyasmøret for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg posen med selleri- og potetpuré i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la puréen småkoke i omtrent 15 minutter. 
Skrell og kutt rødløken i båter, og kutt fennikelen i skiver. Fordel rødløken og fennikelen på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Fordel fisken på den andre siden av stekebrettet, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene og fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og har en mørk rosa kjerne. 
 Skyll, tørk og finhakk kjørvelen. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 3 ss smør. Stek smøret i omtrent 2 minutter, til det har fått en gyllenbrun farge. Skru ned varmen, og smak til med omtrent 1½ ss soyasaus og saften fra halve limen. Vend inn halvparten av kjørvelen.
Skyll og kutt eplet i terninger. Bland epleterningene og resten av kjørvelen sammen med de ovnsbakte grønnsakene rett før servering.
Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!