Stir fry med tofu, ananas og cashewnøtter
Laktosefri

Stir fry med tofu, ananas og cashewnøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Stir fry er en asiatisk hverdagshelt. Søt ananas og sterk sriracha er en fantastisk kombo, drøm deg bort til fjerne strøk med denne aromatiske retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
125 g
Tofu
1 pakke
(Soya)
Maisstivelse
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Vann
3 ss
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Rødløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spisspaprika
1 stk
Ananas
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
792 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
109 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til stir fryen med eddik og sesamolje!

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Bland sammen maisstivelsen, 3 ss vann, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og 1 ts sukker i en skål. Tilsett ønsket mengde av srirachasausen. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kan srirachasausen serveres ved siden av.
Skrell rødløken, ingefæren og hvitløken. Finhakk hvitløken og ingefæren. Kutt rødløken i båter og paprikaen i store biter. Kutt toppen og bunnen av ananasen. Sett ananasen på høykant, og kutt bort skallet. Del ananasen i to, og kutt deretter den ene halvdelen i skiver. Kutt tofuen i skiver.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist cashewnøttene i omtrent 1 minutt, til de blir gylne. Ha nøttene over i en skål. Stek ananasskivene i 1–2 minutter, til de får en jevn stekeoverflate, rist på pannen underveis. Skru ned varmen og ha i paprikaen, rødløken, hvitløken og ingefæren. Stek alt videre i 1–2 minutter, og ha grønnsakene over i en bolle.  
 Skru opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuskivene i 4–5 minutter på hver side. Ha stir fryen tilbake i stekepannen og vend inn sausen.
Topp stir fryen med de ristede cashewnøttene.
God middag!