Bakt ørret med urtecrust, poteter og pepperrotsaus

Bakt ørret med urtecrust, poteter og pepperrotsaus

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Litt salt
Poteter
400 g
Sitronskall
Kruspersille
½ pakke
Panko
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Ørretfilet
350 g
Salt
Blomkål
½–1 stk
Spinat
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Saften av en halv sitron
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Laktose)
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ørreten blir saftigst med en lett rosa kjerne, men hvis du ikke liker det, lar du den stå lenger i ovnen. Spinaten kan serveres som en frisk salat vendt i olivenolje og sitron om du ikke vil blande den med blomkålen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Ta ut smøret til urtepaneringen og del det i terninger.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, omtrent 20 minutter.
Vask og skrubb sitronen, og skyll persillen. Riv sitronskall og finhakk persille. Bland halvparten av den finhakkede persillen med panko og temperert smør i en dyp bolle. Del sitronen i båter. Press litt sitronsaft over grønnsakene når du steker de, og server resten av sitronbåtene ved siden av. Den andre halvparten av persillen drysses over ved servering.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene over i en smurt ildfast form. Krydre fisken med salt og pepper. Fordel urtepaneringen jevnt utover fisken. Sett formen i ovnen og bak fisken i 10 minutter. Skru deretter på grillfunksjonen og stek videre til urtecrusten er lett gyllen (se tips).
Del blomkål i buketter og stek bukettene gylne og møre i en blanding av smør og olje i en stekepanne. Vend inn spinat og krydre med salt og pepper. Press over sitronsaft.
Server bakt ørret med urtecrust med kokte poteter, grønnsaker, sitron i båter og pepperotdressing. Dryss over finhakket persille.
God middag!