Sennepsbakt lyr med smørdampet spisskål, erter og stekte potetskiver
Glutenfri

Sennepsbakt lyr med smørdampet spisskål, erter og stekte potetskiver

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Lyrfilet ovnsbakt med grov sennep gir middagen en spennende vri. Dette er en spesielt velsmakende hverdagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Spisskål
½ stk
Grønne erter
125 g
Vann
2 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
521 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan stekes i stekepanne hvis du foretrekker det. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt smør og stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og smør på sennepen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Del spisskålen i to gjennom stilkfestet, og så i tynne strimler. Ha 2 dl vann og 2 ss smør i en stekepanne eller vid kjele. Kok opp, og ha i kålen og ertene. Damp grønnsakene under lokk i omtrent 2 minutter. Hell av det overflødige vannet, og smak til med salt.
 Bland sammen lettrømmen og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper. 
God middag!