Glutenfri
Sennepsbakt lyr med smørdampet spisskål, erter og stekte potetskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Lyrfilet ovnsbakt med grov sennep gir middagen en spennende vri. Dette er en spesielt velsmakende hverdagsrett.
Lyrfilet ovnsbakt med grov sennep gir middagen en spennende vri. Dette er en spesielt velsmakende hverdagsrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Lyrfilet
375 g
Sennep
1 glass
Spisskål
½ stk
Grønne erter
125 g
Vann
2 dl
Smør
2 ss
Lettrømme
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 521 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan stekes i stekepanne hvis du foretrekker det. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt smør og stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og smør på sennepen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Del spisskålen i to gjennom stilkfestet, og så i tynne strimler. Ha 2 dl vann og 2 ss smør i en stekepanne eller vid kjele. Kok opp, og ha i kålen og ertene. Damp grønnsakene under lokk i omtrent 2 minutter. Hell av det overflødige vannet, og smak til med salt.
Bland sammen lettrømmen og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
God middag!