Glutenfri
Helstekt ytrefilet av får med sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Denne retten passer bra en dag man har litt ekstra god tid. Nyt en perfekt rosastekt ytrefilet med smakfullt og fargerikt tilbehør som tyttebærglasert pære og sellerirotpuré.
Denne retten passer bra en dag man har litt ekstra god tid. Nyt en perfekt rosastekt ytrefilet med smakfullt og fargerikt tilbehør som tyttebærglasert pære og sellerirotpuré.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
Smør
1 ss
Ytrefilet av får
300 g
Smør
½ ss
Pære
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Peppersaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 2 ss rømme i sellerirotpuréen, eller kutt sellerien i biter og stek den i ovnen sammen med potetene for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta brettet ut av av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
Skrell og del selleriroten i store terninger. Kok sellerirotterningene i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og la terningene dampe seg tørre i kjelen. Tilsett 1 ss smør, og kjør det hele sammen til en jevn puré med en stavmikser.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og legg det på en tallerken. Stek kjøttet sammen med potetene de siste 5 minuttene av potetenes steketid, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og kutt pæren i jevnstore biter. Vask stekepannen du brukte til kjøttet. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek pærebitene i omtrent 2 minutter, til de er gylne. Vend inn tyttebærene.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!