Kjøttboller med fløtesaus og potetmos
Glutenfri

Kjøttboller med fløtesaus og potetmos

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Kjøttboller i fløtesaus med deilig potetmos, grønnsaker og syrlige tyttebær. Dette er en varmende rett som er spesielt god nå som det er så kaldt ute.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Kjøttboller av svin
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Gulrøtter
400 g
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1067 kcal
Fett:
62 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1–2 ts soyasaus i sausen for ekstra god smak.

Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over fløtesausen og ½ dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.  
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og del gulrøttene i grove biter, og kok dem i 3–5 minutter. Ha i de grønne ertene de siste 2 minuttene av koketiden.
Hell potetmosen over i en serveringsskål, og server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!