Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- solsikke-/rapsolje
Paideig
1 pakke
Hvetemel
3 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Egg
4 stk
Melk
2,5 dl
Salt
Aromasopp
200 g
Cherrytomater
½ pakke
Kokt skinke i strimler
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Revet mozzarella
½ pakke
Tobladssalat
1 pakke
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en rett som tar litt tid, så den kan gjerne lages klar en dag med bedre tid. Et triks til forsteking av bunnen: Legg et bakepapir over bunnen og dekk den med tørre erter. En kesam- eller yoghurtdressing passer godt til denne retten.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med 24–30 cm i diameter. Smør den med litt olje.
Kjevle ut deigen til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen og trykk den ned i formen og inntil og opp langs kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Dette hindrer at deigen eser under steking (se tips). Sett formen på nederste rille i ovnen og stek bunnen til den er lett gyllen, omtrent 10–15 minutter.
Kutt sopp i fire og cherrytomater i to. Stek soppen lett gyllen i en stekepanne.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.
Fordel sopp, cherrytomater og skinke i den forstekte bunnen. Hell på eggeblandingen og topp med revet ost. Sett formen i ovnen igjen, og skru ned temperaturen til 200 grader. Stek paien i 15–20 minutter, til den er fast i midten.
Kutt rødløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Bland sammen restaurantsalat, rødløk og cherrytomater. Vend inn vinaigretten før servering eller server den ved siden av.
Server nystekt pai med grønn salat og sennepsvinaigrette.
Her blir det fort noen middagsrester igjen. Ta vare på disse og spar dem til lunsj dagen etter. Rester av ost kan fryses og brukes senere.
et stykke à 300 g
Salat
Dressing: 1 ts
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!