Wrap med tikka masala-kylling og kålsalat, tomatraita og mangochutney

Wrap med tikka masala-kylling og kålsalat, tomatraita og mangochutney

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
En klassisk indisk kyllingcurry, tomatraita og mangochutney pakkes i tortillalefser, som et nikk til Mexico. To verdensdeler møtes på en tallerken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
200 g
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Olivenolje
1 ss
Utbenet kyllinglår u/skinn
400 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Tortillalefser
4 stk
(Hvete)
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1177 kcal
Fett:
51 g
Karbohydrater:
122 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold fettet på kyllingen. Det smelter i stekepannen og gjør at kyllingen blir saftigere.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Ha den strimlede kålsalaten og halvparten av løken i en serveringsskål. Rør sammen ½–1 ts sukker, 1 ss olivenolje, saften fra sitronen og litt salt i en skål. Vend dressingen inn i kålsalaten rett før servering.
 Skjær kyllingen i mindre biter (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Ha i resten av løken fra punkt 2, og stek videre i 1–2 minutter, til løken er blank og kyllingen har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett tikka masala-pasten, og stek det hele i omtrent 1 minutt til. Ha i crème fraîchen, og kok opp.
Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland tomaten sammen med yoghurten, kryddermiksen og litt salt i en serveringsskål.
Fyll tortillalefsene med kålsalaten, kyllingen, raitaen og mangochutneyen.
God middag!