Medisterkaker med rosenkål, rødkål og brun saus
Lett å lage

Medisterkaker med rosenkål, rødkål og brun saus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Salvien gir en ekstra deilig smak til medisterkakene. Servert med klassisk tilbehør, får du en deilig julerett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Rosenkål
200 g
Rødkål
1 pakke
Brun saus
350 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Medisterkaker
360 g
(Soya, Melk, Laktose)
Salvie
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
922 kcal
Fett:
53 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til rødkålen med litt rødvinseddik (evt. hvitvin- eller eplecidereddik) for ekstra god smak.

 Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha rosenkålen i kjelen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden. 
Legg posene med rødkålen og den brune sausen i en kjele, dekk dem med vann, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha litt av salvien i stekepannen underveis i stekingen.
Ha rødkålen og den brune sausen i hver sin serveringsskål.
God middag!