Lett å lage
Medisterkaker med rosenkål, rødkål og brun saus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Salvien gir en ekstra deilig smak til medisterkakene. Servert med klassisk tilbehør, får du en deilig julerett.
Salvien gir en ekstra deilig smak til medisterkakene. Servert med klassisk tilbehør, får du en deilig julerett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Rosenkål
200 g
Rødkål
1 pakke
Brun saus
350 g
Medisterkaker
360 g
Salvie
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 922 kcal
- Fett:
- 53 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til rødkålen med litt rødvinseddik (evt. hvitvin- eller eplecidereddik) for ekstra god smak.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha rosenkålen i kjelen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden.
Legg posene med rødkålen og den brune sausen i en kjele, dekk dem med vann, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha litt av salvien i stekepannen underveis i stekingen.
Ha rødkålen og den brune sausen i hver sin serveringsskål.
God middag!