Pannestekt ørret med hvitløksstekte grønnsaker og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt ørret med hvitløksstekte grønnsaker og smørsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Rosettkål er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, med en mild og søt smak. Servert med ørret, eple og smørsaus er dette en deilig vinterrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Ørretfilet
300 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smør
1 ss
(Melk)
Grønne bønner
150 g
Rosettkål
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Smørsaus
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
778 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare tid, kan du steke fisken med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med kryddermiksen, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
 Kutt endene av de grønne bønnene. Skyll og kutt rosettkålen i to. Knus hvitløken med den flate siden av en kniv, og skrell den. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek de grønne bønnene, rosettkålen og hvitløken i 1–2 minutter, eller til grønnsakene er gylne. Smak til med salt og pepper. Del eplet i terninger, og vend det inn i de stekte grønnsakene. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!