Lettsaltet torsk med gulrotpuré og krydret paprika
Glutenfri

Lettsaltet torsk med gulrotpuré og krydret paprika

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En spennende rett med en smakskombinasjon av salt, søtt og krydret. Retten har få råvarer, noe som gjør det enkelt å spise god mat i en travel hverdag.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
150 g
Grønn paprika
1 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Ingefær
1 bit
Lettsaltet torskefilet
200 g
(Fisk)
Vann
2 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
458 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotpuréen med litt av kryddersmøret.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Skyll potetene. Rens og kutt paprikaen i staver. Ha potetene og paprikaen i en ildfast form, og vend inn litt olje, paprikakrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Vend om underveis i steketiden. 
Skrell og kutt gulrøttene i store biter, og kok dem i kjelen fra punkt 1 i omtrent 6–8 minutter, til de er møre. Skrell ingefæren med en skje, og finriv 2–3 ts av den på et rivjern. Hell vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og kjør dem til en puré med en stavmikser. Smak til med den revne ingefæren, salt og pepper. 
 Rør 2 ss smør mykt, tilsett det meksikanske grillkrydderet, og bland det godt inn i smøret.
Kok opp 2 dl vann i en liten kjele. Skru ned til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke under lokk i 8–10 minutter. Ta fisken ut av kjelen, og fordel omtrent 1 ss av kryddersmøret over.
God middag!