Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner

Kremet linguine med spicy arrabiatasaus, squash og pinjekjerner

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Arrabiata betyr sint på italiensk, og arrabiatasausen har både hvitløk og chili i seg. Linguine med en god tomatsaus er uten tvil en favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Squash
1 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½ stk
Oregano
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Pasta
250 g
(Hvete)
Egg
1 stk
(Egg)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Pastavann
½ dl
Gressløk
½–1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
800 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
108 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør tomatsausen jevn med en stavmikser hvis du vil! Spar på eggehvitene, og ha dem i en omelett. Topp med litt moden ost.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Kutt squashen i omtrent ½ cm tykke skiver. Fordel squashskivene utover et kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle, og strø litt salt over. La squashskivene ligge i saltet i omtrent 5 minutter. Tørk av saltet med kjøkkenpapir. Fordel squashskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek squashskivene i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne. Strø pinjekjernene over squashen når det gjenstår 3 minutter av steketiden.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, ønsket mengde av chilien og hele pakken med basilikum- og oreganokrydderet i 2 minutter. Hell over de moste tomatene, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker (se tips).
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen.
 Knekk egget, og skill eggeplommen fra eggehviten. Bland sammen eggeplommen, crème fraîchen og litt pepper i en bolle. Sett kjelen med pasta på en kokeplate på middels varme, og vend inn den kremede eggeblandingen. Varm det hele opp under omrøring, til blandingen har tyknet. Spe på med litt av pastavannet ved behov, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Skyll og finhakk gressløken. Dryss gressløken over retten ved servering. 
God middag!