Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og mager kjøttpølse

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og mager kjøttpølse

4.23 (573)
Under 45 min
8 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens, søte rotgrønnsaker slår alltid an. Smaker minst like godt dagen etterpå.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Mager kjøttpølse
400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Vann
1 l
Røros-flatbrød
2 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
616 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.

Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger. Skjær pølsene i biter.
 Ha grønnsakene i vannet fra punkt 1, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene de siste 5 minuttene av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Server flatbrødene til retten, og ha gjerne litt smør ved siden av.
 Om det skulle være noen rester igjen, er de fine å fryse.
God middag!