Grønnsaksschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og rødbetehummus

Grønnsaksschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og rødbetehummus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Her får du en vegetarvri på den tradisjonelle wienerschnitzelen. De sprø schnitzelene passer perfekt med knasende grønnsaker og kremet hummus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
3 stk
Spisspaprika
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Spinat
50 g
Rødbetehummus
200 g
(Sesamfrø)
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Lime
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
681 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne de ovnsbakte grønnsakene i sesamolje for ekstra umami.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Rens og kutt paprikaen i store biter. Fordel gulrotstavene og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og potetkrydderet. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20 minutter, eller til gulrotstavene er gylne og gjennomstekte. Snu på stavene en gang underveis i steketiden.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetarschnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme. Legg vegetarschnitzlene på et fat med lokk, slik at de holder seg varme frem til servering.
 Smak til yoghurten med saft fra limen og litt salt og pepper. 
Stek multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Skyll spinaten i kaldt vann. 
Skjær schnitzelene i strimler. Fyll multibrødene med rødbetehummusen, schnitzelstrimlene, spinaten og paprikaen. Topp retten med yoghurtdressingen.
God middag!