Bulgursalat med flaskegresskar og ovnsbakt brie
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Varm brie er en ren lykke for osteelskere. Salte ost mot søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær. Dette er en særdeles velsmakende kombinasjon av smaker.
Varm brie er en ren lykke for osteelskere. Salte ost mot søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær. Dette er en særdeles velsmakende kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Flaskegresskar
½–1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Salvie
1 bunt
Bulgur
125 g
Brie
½-1 pakke
Cashewnøtter
40 g
Ruccola
50 g
Tranebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 828 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 110 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar gjerne på gresskarfrøene! Skyll og tørk dem, vend dem i litt olje, og stek dem i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll gresskaret i kaldt vann, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbeten, kutt den i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør og litt olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og pepper. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren stå i omtrent 5 minutter til.
Del brien i fire. Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over cashewnøttene, og stek formen i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen og tranebærene. Topp salaten med cashewnøttene og litt balsamicoeddik før servering, og server brien til retten.
God middag!