Stekt seifilet med poteter, spisskål og karamellisert løk

Stekt seifilet med poteter, spisskål og karamellisert løk

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Gremolata lages av persille, hvitløk og sitron, og gjør poteten til en smaksbombe! Den klassiske seien blir en fest med disse potetene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Spisskål
1 bit
Purre
1 stk
Matfløte
2–3 dl
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1 ts
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
½ ss
Seifilet
375 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
669 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.

 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen persillen, sitronskallet, hvitløken, 1 ss olivenolje og litt saft fra sitronen i en skål (se tips). Sil vannet av de ferdigkokte potetene, ha dem tilbake i kjelen. Bland inn gremolataen.
 Kutt spisskålen i tynne strimler. Skyll og kutt purren i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek spisskålen og purren i 2–3 minutter, til purren er blank og spisskålen er litt myk. Rør inn 1 ts hvetemel. Hell over matfløten, og kok opp under omrøring. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til løken er gyllen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Topp fisken med den karamelliserte løken før servering.
God middag!