Roede
Glutenfri
Fiskekaker med råkostsalat, poteter og epledressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Torungens håndstekte fiskekaker spiller hovedrollen i denne klassiske Roedemiddagen. Dette er en sikker vinner for hele familien.
Torungens håndstekte fiskekaker spiller hovedrollen i denne klassiske Roedemiddagen. Dette er en sikker vinner for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Grove fiskekaker
480 g
Olje
1 ss
Spinat
50 g
Gulrøtter
200 g
Knutekål
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Grønt eple
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 707 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finsnittet kål, rødbeter, appelsinsaft og rosiner er også godt i råkostsalaten. Hvis du foretrekker det, kan grønnsakene kokes. Hvis du i tillegg vil ha en vri på epledressingen, kan du tilsette litt karrikrydder.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme.
Skyll og tørk spinaten. Skrell gulrøttene og knutekålen. Riv gulrøttene og knutekålen på den grove siden av et rivjern, og ha grønnsakene i en salatbolle. Smak til med saft fra sitronen, 1 ts sukker, litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med rømmekollen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Fiskekaker 150 g Kokt potet: 150 g Råkost: 150 g Epledressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!