Fiskekaker med råkostsalat, poteter og epledressing
Roede
Glutenfri

Fiskekaker med råkostsalat, poteter og epledressing

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Torungens håndstekte fiskekaker spiller hovedrollen i denne klassiske Roedemiddagen. Dette er en sikker vinner for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Grove fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk)
Olje
1 ss
Spinat
50 g
Gulrøtter
200 g
Knutekål
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Grønt eple
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
707 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finsnittet kål, rødbeter, appelsinsaft og rosiner er også godt i råkostsalaten. Hvis du foretrekker det, kan grønnsakene kokes. Hvis du i tillegg vil ha en vri på epledressingen, kan du tilsette litt karrikrydder.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme.
Skyll og tørk spinaten. Skrell gulrøttene og knutekålen. Riv gulrøttene og knutekålen på den grove siden av et rivjern, og ha grønnsakene i en salatbolle. Smak til med saft fra sitronen, 1 ts sukker, litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
 Grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med rømmekollen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
 Fiskekaker 150 g Kokt potet: 150 g Råkost: 150 g Epledressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!