Pasta carbonara

Pasta carbonara

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Spagetti
250 g
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
1 stk
Grønne erter
125 g
Brokkolibuketter
1 pakke
Seterrømme
150 g
(Laktose)
Egg
1 stk
Gran Biraghi
½ pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Gran Biraghi
½ pakke
(Melk, Laktose)
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte sammen med pasta. Er det for varmt kan eggene klumpe seg og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet sprøtt. Tilsett løkskivene og la dem steke med til de er litt gylne. Tilsett brokkoli og erter mot slutten av steketiden.
Når pastaen er ferdig kokt, sil den av i et dørslag og ha den tilbake i kjelen.
Pisk egg, rømme og revet gran biraghi sammen i en bolle og vend blandingen inn i den varme pastaen. Vend inn bacon, løk, brokkoli og erter.
Ha salaten i en bolle.
Server pasta carbonara med sort pepper, revet gran biraghi, eventuelt litt olivenolje og salat.
Del spagettien i litt mindre biter og ha den i en ildfast form. Dryss over litt ost, gjerne resten av parmesanen. Sett formen i ovnen og stek til osten er gyllen. En rask og enkel pastagrateng.
God middag!